Fiasco total! Campanie ministerială pentru românii de pretutindeni primită cu absenteism la Reșița

Deși se anunțase că ministrul Natalia Intotero va veni la Reșița pentru a promova campania „Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate, la întâlnirea de azi a ajuns doar un subsecretar de stat.

Nici nu știm dacă e bine sau nu câtă vreme nici reprezentanții autorităților locale nu s-au prea înghesuit, deși subiectul era unul extrem de important, practic numărul delegației oficiale, venită de la București și Timișoara, era mult peste numărul celor veniți să primească lămuriri.

Cei câțiva primari și alți 3-4 funcționari ai unor diverse primării au ascultat, însă, cuminți informațiile prezentate de către Agenția Impotriva Traficului de Persoane sau ITM cu privire la munca la negru, munca în străinătate sau rețelele de trafic de carne vie.

leader board 728 x 90 px

Se pare că e destul de greu să organizezi astfel de evenimente în timpul vacanțelor școlare, la precedenta întâlnire, la care a fost prezentă și ministrul Intotero, zeci de elevi de la diverse școli fiind aduși pentru a asculta mesajele ministeriale. Neinteresante nici acelea, căci multe dintre pliantele primite de elevi au fost fie rupte, fie aruncate direct sub scaunele din sala de ședințe a Consiliului Județean. Doar că poza de la final nu arăta deloc rău…