Senatorul Chisăliță îi garantează primarului Popa: „Reprezentanţii PSD vor fi alături de dumneavoastră!”

Gospodăriile și străzile inundate de ploile care nu dau semne că s-ar opri ar putea liniști apele în Consiliul Local Reșița. Cel puțin asta propune senatorul PSD Ionuț Chisăliță!

„Au trecut și alegerile. Am rămas cu vechile probleme. Dragul meu primar, în ritmul ăsta ne va trebui tramvai subacvatic! Vreau, nu vreau, nu uit că uninominal am fost ales deputat de către cetăţenii Reşiţei. Acum sunt senator. Şi nu mă puteţi bănui de interese personale în ceea ce vă voi expune, deoarece eu sunt umilul locatar al unui apartament dintr-un bloc turn din zona Pieţii Reşiţa Sud. Aşadar, ploile torenţiale vin peste cetăţenii municipiului, cam rar ce-i drept, dar vin. Şi îi inundă, de la subsoluri, demisoluri ş.a.m.d. Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră, dacă vă cer adoptarea unui proiect unitar, realizat de specialişti, în concordanţă cu rigorile celor abilitaţi pe gestionarea apelor şi a albiilor acestora, pentru limitarea efectelor negative generate de ploile cu un debit peste media normală. Avem, din fericire, o situaţie hidro ce ne permite, cu nişte eforturi, dirijarea apelor în exces înspre pârâurile ce traversează Reşiţa sau trec pe la marginea lor”, îi transmite Chisăliță lui primarului Nelu Popa.

Senatorul social-democrat a adus în discuție și cel mai important proiect al municipalității, reintroducerea tramvaiului, numai că acesta n-ar rezolva și problemele oamenilor care locuiesc în zonele deluroase ale Reșiței. „Nu zic, o rezolva ceva infrastructura tramvaiului dar, problemele la inundaţii nu se revarsă pe Republicii. Sunt acele zone de locuinţe aflate la poalele dealurilor ce înconjoară municipiul. Respectuos vă rog să prezentaţi public un proiect de rezolvare a acestei probleme şi, vă garantez că reprezentanţii PSD în Consiliul Local Reşiţa vor fi alături de dumneavoastră. Mai mult, mă oblig să fac lobby în structurile guvernamentale pentru implementarea şi finanţarea unui proiect iniţiat de Primăria Reşiţa, proiect ce are obiectiv clar, protecţia la fenomene naturale a gospodăriilor cetăţenilor”, îi cere edilului-șef parlamentarul PSD.

banner 970 x 250