ALERTĂ DE GRAD ZERO. Polițist ucis în misiune de un infractor dat în urmărire! Filtre ale Poliției pe toate drumurile din județ!

Poliția este în alertă maximă după ce astăzi, un polițist de 43 de ani din Recaș a fost ucis de o persoană dată în urmărire națională pentru tâlhărie.

Infractorul l-a ucis pe omul legii împușcându-l în gât. În ciuda eforturilor medicilor, polițistul a decedat. Forțele de ordine au instituit filtre pe toate drumurile din județul Timiș.

Persoana dată în urmărire pentru tâlhărie este din Lugoj și, din informațiile existente, ar fi fost singur în momentul în care un echipaj de poliție a încercat să-l oprească, în localitatea Izvin, din apropierea Timișoarei. Infractorul era urmărit atât de polițiști în civil, dar și de polițiști în uniformă, din rândul cărora făcea parte și victima, Cristian Amariei, ofițer din orășelul Recaș.

Pentru a-l prinde pe lugojeanul dat în urmărire, Poliția a instituit filtre pe toate drumurile de ieșire din județ, inclusiv pe drumurile spre Caraș-Severin.

Bărbatul care l-a împuşcat mortal pe poliţist a fost şi el rănit în zona umărului de un alt agent. Agresorul se numeşte Ionel Marcel Lepa, pe numele său fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii din 25.04.2018, de către Judecătoria Lugoj. El este condamnat la 4 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie. Lepa mai are însă de executat alte 1.486 de zile de închisoare după ce i-a fost revocată liberarea condiționată din executarea pedepsei aplicate în 2005, de Tribunalul Alba.

Polițiștii care au încercat să oprească autoturismul fugarului au pornit în urmărirea acestuia şi au ajuns în curtea unei case. Au coborât din maşină şi l-au încercuit pe Lepa, dar acesta a sărit pe o fereastră și a tras asupra poliţistului, nimerindu-l cu trei gloanțe în zona pieptului şi gâtului. Individul periculos a intrat într-o altă curte, i-a ameninţat pe proprietari cu arma şi a luat maşina acestora plecând în mare viteză. Unul dintre polițiștii ajunși la fața locului a tras cu pistolul din dotare și l-a nimerit în umăr. Lepa a coborât din mașină și a fugit. E căutat și la această oră!