Senatorul Chisăliță îi dă de lucru Olguței Vasilescu!

explo 1000x200

Senatorul PSD de Caraş-Severin îi cere ministrului PSD al Muncii şi Protecţiei Sociale să ia măsuri urgente într-un subiect foarte sensibil! Interpelată oficial de Chisăliţă, Olguţa Vasilescu va trebui să răspundă la fel de oficial, în scris!

În urmă cu o săptămână, senatorul cărășean Ionuț Chisăliță a avut o întrevedere cu ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, pentru a discuta problemele persoanelor cu handicap. Dacă acea întâlnire s-a încheiat într-o notă optimistă, parlamentarul speră să poată face ceva și pentru copiii cu sindrom Down și cei cu autism. În acest sens, Ionuț Chisăliță a înaintat prima interpelare. Aceasta se adresează aceluiași ministru al Muncii, Olguța Vasilescu.

CITEȘTE ȘI: Ionuț Chisăliță, la Ministerul Muncii! Pentru binele persoanelor cu dizabilități!

„Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea părinților care au copii cu sindromul Down și autism, am depus la Senat o interpelare adresată Ministerului Muncii! Prin aceasta am solicitat să se facă clarificări cu privire la criteriile de încadrare în grad de handicap a acestor copii! Ordinul 1985/1305/5805/2016 dat de Guvernul Cioloş elimină păstrarea asistentului personal ceea ce ar face ca toată terapia și munca depusă pentru ameliorarea acestor boli s-ar pierde!”, susține senatorul cărășean.

Ionuț Chisăliță așteaptă un răspuns ferm din partea Olguței Vasilescu privind această problemă. „Vă rog să analizați și să îmi comunicați care sunt măsurile pe care intenționați să le adoptați”, se arată în interpelarea parlamentarului.

banner 970 x 250