Senatorul Ionuț Chisăliță cere drepturi egale pentru toate persoanele cu dizabilități care muncesc!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Parlamentarul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, a înaintat ieri o propunere legislativă pentru modificarea art.19 din legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, propunere legislativă ce are ca obiect eliminarea inechităților între persoanele cu dizabilități/handicap grav și accentuat cu tipuri de handicap diferite, angajate în muncă.

În momentul de față, pentru nevăzătorii cu handicap grav și accentuat, în cadrul programului normal de lucru, se acordă un spor de 15 la sută din salariul de bază. Chisăliță propune prin această inițiativă legislativă ca toate persoanele cu dizabilități /handicap grav și accentuat să primească acest spor de 15 la sută din salariul de bază.

1000x100 casa brutarului

„Prin această propunere legislativă am urmărit două lucruri: pe de-o parte să îndrept o discriminare făcută de Guvernul Boc prin «Legea salarizarii unitare», discriminare care se referă la persoanele cu handicap grav și accentuat angajate în sistemul public, iar pe de altă parte am dorit să încurajez cât mai multe persoane cu dizabilităţi să se încadreze în muncă!”, a declarat senatorul Ionuț Chisăliță pentru expressdebanat.ro.

expres banat 1000x100 (2)