Senatorii PSD cer demiterea ministrului Năsui: „Vrea să vândă economia României pe doi lei”

Grupul senatorilor Partidului Social Democrat cere demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui. În acest sens, a fost depusă moțiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”.

Social-democrații au depus la Senat moțiunea simplă „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” și îl acuză pe Claudiu Năsui de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile de când este ministru”.

„Am depus la Senat moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei. Este o moțiune pe deplin justificată și foarte așteptată de antreprenorii din România, pentru dezastrul pe care l-a lăsat domnul Năsui în cele 70 de zile de când e la cârma Ministerului Economiei”, spunea Radu Oprea, senator PSD.

El îl acuza pe Năsui că nu are nicio viziune și niciun mesaj pentru antreprenori.

„Am văzut că a închis toate programele bune pentru economie. (…) Acest ministru trebuie să plece acum din fruntea ministerului. Debirocratizare este una dintre teme lui cu care și-a făcut campanie. Dacă ne uităm în toate mesajele antreprenorilor care au aplicat la măsurile doi și trei, veți vedea că este o birocrație infernală. Kafka ar fi fost invidios pe Năsui. Debirocratizare este doar un slogan”, adăuga Oprea.

Motive pentru demiterea lui Năsui are și senatorul de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă. Acesta spune că ministrul „distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi; a blocat investițiile; vrea să vândă economia României pe doi lei; a omorât HoReCa; blochează exporturile!”

Ludovic Orban a anunțat că decizia Biroului Politic al PNL a fost ca senatorii liberali să voteze împotriva moțiunii depusă de PSD.

UPDATE, ora 19.00

Moțiunea simplă „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, depusă de 41 de senatori, a fost respinsă marți. Au fost înregistrate 55 de voturi „pentru”, 72 „împotrivă” și o abținere.