Peste 270.000 de cărășeni, așteptați la vaccinare! 10% s-au imunizat până acum

Prefectul Cristian Gâfu îi invită pe cărășeni să se vaccineze împotriva COVID-19. Acesta susține că, până nu se atinge pragul de 70%, nu se poate vorbi despre imunizare în masă.

În prezent, conform cifrelor din 2020 furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică, în Caraș-Severin trăiesc 313.956 de locuitori, din care 42.176 au vârsta sub 16 ani. Astfel, din cei 271.780 de cetăţeni eligibili pentru a fi imunizaţi, până în acest moment au fost vaccinate 27.940 de persoane, adică circa 10,3%.

„Facem un apel la cetăţenii judeţului nostru să se programeze pentru vaccinare şi să ducă până la capă procesul de imunizare. Am reuşit să vaccinăm peste 10% din populaţia judeţului, dar până nu se atinge un prag de aproximativ 70%, nu se poate vorbi de imunizare în masă şi implicit de ţinerea pandemiei sub control”, este mesajul transmis de prefectul Cristian Gâfu.

leader board 728 x 90 px

Odată cu deschiderea centrelor de vaccinare de la Ezeriş şi de la Slatina Timiş, în judeţul Caraș-Severin funcţionează efectiv 10 centre de vaccinare. De îndată ce numărul de doze va permite, îşi vor începe activitatea şi centrele de la Anina, Băile Herculane și Oțelu Roșu.

Luni în Caraș-Severin au sosit 1.878 doze de vaccin produs de Pfizer şi 170 de doze produse de Moderna, iar astăzi au mai sosit încă 330 de doze Moderna.

„Ne confruntăm cu o creştere accelerată a numărului persoanelor infectate şi doar prin disciplină şi simţ civic putem stopa acest fenomen. Sistemul sanitar este supus unei presiuni uriaşe, numărul pacienţilor care necesită internarea creşte, iar secţiile ATI se aglomerează într-un ritm accelerat. Solicităm cetăţenilor judeţului nostru să poarte măşti de protecţie, să respecte distanţarea fizică şi să aplice regulile igienico-sanitare de prevenire a răspândirii coronavirusului”, mai spune prefectul de Caraș-Severin.