Camere de supraveghere în cartierul Kuntz pentru identificarea celor care abandonează gunoaie pe domeniul public

Primarul Timișoarei anunță că administrația locală va monta camere de supraveghere în zona Kuntz, ca să îi poată identifica și prinde pe cei care abandonează deșeuri pe domeniul public. Pe de altă parte, până la această dată nu au fost amplasate acele tomberoane mari în care cetățenii din zonă să arunce deșeurile, aceasta fiind una dintre soluțiile identificate de autoritățile locale pentru evitarea arderii gunoaielor. 

110 tone de deșeuri abandonate pe domeniul public, în cartierul Kuntz, au fost ridicate de primărie și Retim în ultimele zile, spune primarul Dominic Fritz.

„În Kuntz am ridicat 110 tone de deșeuri ilegale. Mai avem rampe clandestine acolo. Ne va costa acțiunea 200.000 de lei și, bineînțeles, vrem să evităm ca aceste costuri să revină periodic. Vom monta mai multe camere video în zonă pentru supraveghere. Biroul de salubritate lucrează cu Poliția Locală pentru a găsi acele persoane.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Cei care incendiază gunoaiele în cartierul Kuntz, neidentificați de ISU Timiș. Care este explicația pompierilor? 

Potrivit primarului, cele care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt firme neautorizate contractate de timișoreni ca să le ridice gunoiul din gospodării.

„Este un fenomen organizat, sistemic: firme care ridică deșeuri și apoi le depun în spațiul public. Costul real îl suportăm cu toții. Suntem în discuții cu compania Retim pentru a dezvolta în continuare punctele de colectare. Nu apelați la firme ilegale pentru ridicarea deșeurilor. Și dacă o faceți să nu vă mirați că vă și amendăm.”, a mai spus Fritz.

Cosmin Tabără: „În Kuntz cred că este cea mai gravă problemă legată de salubritate în Timișoara”

În preajma cartierului Kuntz o altă problemă a rămas însă nerezolvată. Timișorenii care locuiesc în zona de case situată între Kuntz și Rudolf Walter au depus nenumărate sesizări cu privire la faptul că periodic mașinile de gunoi descarcă deșeurile pe un teren care aparține primăriei, iar apoi acestea sunt incendiate. Așa a ajuns spațiul să se transforme în timp într-o adevărată rampă de gunoi.

CITEȘTE ȘI: „Bronxul” Timișoarei. Sute de oameni care locuiesc într-o zonă de case la câțiva pași de centrul orașului, exasperați de incendierea ilegală a gunoaielor

„În Kuntz cred că este cea mai gravă problemă legată de salubritate în Timișoara. Încercăm să rezolvăm. Domnul city-manager, care este responsabil cu acest sector, a început decongestionarea zonei și am înțeles că au fost adunate foarte multe gunoaie, dar, din punctul meu de vedere, cred că mai trebuie făcut acolo ceva. Și eu am sugerat amplasarea a două containere mari, în care cetățenii din zonă să își depună deșeurile, pentru că trebuie să vedem care este cauza producerii efectului și, în această situație, trebuie să dăm alternativă cetățenilor. Odată contactând Retimul, ne-au comunicat și prețurile pentru containere. Sunt prețuri destul de ridicate care depășesc bine 1.000 de euro la 10 zile, cu tot cu ridicat, dar sperăm într-o negociere fructuoasă și sper să se întâmple acest lucru să putem să dăm o alternativă cetățenilor din zonă cât mai degrabă. Știu că mai e și problema oamenilor sau a firmelor care aduc deșeuri din alte zone și le sortează oarecum acolo. Și acest lucru trebuie reglementat și inclusiv Poliția Locală și cea națională trebuie să acționeze.”, a declarat viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

În februarie, polițiștii locali au amendat cu 6.000 de lei un locuitor al cartierului Kuntz care ardea o cantitate însemnată de cabluri. Acestuia i-au fost confiscate aproape 60 de kilograme de cabluri. Un alt cetățean care incendia deșeuri a fost sancționat cu 3.000 de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/