Cei care incendiază gunoaiele în cartierul Kuntz, neidentificați de ISU Timiș. Care este explicația pompierilor?

Într-un răspuns la solicitarea Express de Banat, reprezentanții ISU Timiș spun că inspectorii nu pot da amenzi celor care ard deșeuri fără să ia măsuri pentru împiedicarea propagării focului decât dacă îi prind în flagrant delict. Solicitarea vine după ce sute de locuitori din vecinătatea cartierului Kuntz s-au plâns de incendierea repetată a gunoaielor în zonă, pe un teren care aparține primăriei. 

Au fost, în ultimele 6 luni, potrivit ISU Timiș, 19 incendii de vegetație și deșeuri la care pompierii au intervenit pe strada Zefirului din Timișoara, în cartierul Kuntz. Potrivit legii, arderea deșeurilor vegetale, a gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

„Menționăm că inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre pot aplica sancțiuni contravenționale doar dacă persoana care dă foc la deșeuri este prinsă asupra faptului. Însă, solicitările privind stingerea incendiilor la adresa menționată de dumneavoastră au fost înregistrate după producerea incendiilor, astfel nefiind posibilă identificarea persoanelor care au inițiat arderea.”, a transmis ISU Timiș în răspunsul său.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Totuși, ca urmare a numărului mare de incendii produse la aceeași adresă, în 3 februarie anul acesta, ISU Timiș a inițiat o acțiune de control la care au fost convocați și reprezentanți ai IPJ Timiș, IJJ Timiș, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș. „Rolul acestor acțiuni este de a identifica soluții pentru stoparea acestor incendii.”, a precizat ISU Timiș.

CITEȘTE ȘI: „Bronxul” Timișoarei. Sute de oameni care locuiesc într-o zonă de case la câțiva pași de centrul orașului, exasperați de incendierea ilegală a gunoaielor

tmc 640