Dotările ISU Timiș pentru intervențiile la înălțime. Cu una dintre autoplatforme se poate acționa la peste 70 m

1000x100 (2) STPT job 1000x200

Pompierii timișeni au la dispoziție o autoplatformă de lucru la înălțime, 3 autoscări și două perne de salvare cu care pot interveni în cazul în care există o situație de urgență precum cea de la Constanța. Acolo o femeie a murit după ce s-a aruncat de la etajul 6 în încercarea de a se salva de flăcările care i-au cuprins apartamentul. Femeia a murit înainte ca ISU să ajungă cu una dintre cele trei autoscări pe care le are în dotare pentru intervențiile din întreg județul.

În Timiș, pompierii au la dispoziție o autoplatformă de lucru la înălțime, de 72 de metri, și alte trei autoscări de lucru la înălțime, de 42 de metri. Două dintre acestea sunt în Timișoara, iar cea de-a treia – în Lugoj.

Autoplatforma de intervenție la 72 de metri a ajuns în dotarea ISU Timiș în 2017 și a fost achiziționată de CJ Timiș cu 6,5 milioane de lei.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

În privința pernelor de salvare de la înălțime, ISU Timiș are două operaționale. Prima a fost achiziționată de CJT în primăvara anului 2018, iar cea de-a doua a ajuns în dotarea ISU Timiș în 2019. Valoarea unei astfel de perne de salvare de la înălțime este de circa 320 de mii de lei.

Până acum, pernele au fost folosite în cadrul exercițiilor de protecție civilă. Spre exemplu, în vara anului 2018, un astfel de exercițiu s-a desfășurat la Primăria Timișoara, unde s-a dat alarma cu privire la izbucnirea unui incendiu la ultimul etaj al clădirii. În cadrul exercițiului, angajații au fost evacuați, însă mai mulți care au rămas blocați din cauza flăcărilor au fost salvați ulterior cu ajutorul pernei și cu două autoscări.

Foto: ISU Timiș, Pressalert

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/