Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, a deschis dosar penal pentru condițiile inumane de la spitalul suport COVID din Reșița!

Mai mulți pacienți infectați cu COVID-19, internați la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, au fost batjocoriți, umiliți și ținuți în condiții scandaloase. Cel puțin deocamdată nu a plătit nimeni pentru asta!

Imaginele surprinse în spitalul groazei din Reșița, într-o perioadă în care politicienii români alergau în campanie electorală după voturi, au ajuns peste tot în lume. Au îngrozit pe toată lumea, chiar și acolo unde e sărăcia mai mare. Și asta pentru că, în spitalul din Reșița nu s-a observat doar lipsa investițiilor. Cum mai erau doar câteva zile până la deschiderea urnelor pentru alegerea parlamentarilor, s-au agitat destui. S-au făcut promisiuni care mai de care, s-au anunțat controale și demiteri. Dosare penale și câte și mai câte. În realitate, mai nimic. Specialiștii Ministerului Sănătății au venit la Reșița, au văzut, au constatat, au plecat. Și de atunci tot verifică. Direcția de Sănătate Publică, la fel. Conducerea Consiliului Județean pregătește buldozerele, dărâmă spitalul, dar nu înainte să instaleze unul modular. Niște containere. Managerul spitalului n-a indicat nici el vreun vinovat. Nu pentru condițiile deplorabile, că pentru asta se invocă imediat lipsa fondurilor, ci pentru că acei pacienți au fost tratați inuman.

Poate se uită. Românii uită repede de obicei. Mai greu de data asta. A intrat pe fir senatoarea-avocat, Diana Șoșoacă. Parlamentar AUR. A formulat în mai multe pagini o plângere penală pentru comiterea mai multor infracțiuni în Staționarul 3 din Reșița. Șoșoacă s-a arătat revoltată de ceea ce a văzut și spune că dacă autoritățile nu s-au autosesizat atunci a fost datoria sa de parlamentar să ceară dreptate.

leader board 728 x 90 px

Sursa foto: magnanews.ro