Semnătura care aduce orașului de pe Valea Cernei peste 6,7 milioane de lei

baile herculane zona ugsr

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat luni 19 contracte noi de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare totală nerambursabilă de 28.566.514,11 lei. Din această sumă, peste 6,7 milioane de lei vor ajunge în Caraș-Severin, mai exact, la Băile Herculane, pentru reabilitare urbană.

Stațiunea de pe Valea Cernei beneficiază de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 6.751.174,55 lei de lei, anunță Ministerul Dezvoltării. Banii vor fi investiți, potrivit primarului Cristian Miclău, în reabilitarea școlii cu clasele I-IV din zona UGSR și în modernizarea parcării din spatele BCR.

Școala primară va trece printr-un amplu proces de modernizare. Conform proiectului, vor avea loc lucrări ce țin de eficientizarea energetică a clădirii și va mai fi construit un nou corp, pentru încă două săli de clasă, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să facă ore și după-amiază, căci la acest capitol avem probleme. De asemenea, toate lucrările care se vor efectua vor corespunde din punct de vedere al măsurilor impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De asemenea, copiii vor beneficia și de o sală de sport, ce-i drept, de mai mici dimensiuni. De asemenea, prin același contract de finanțare, urmează să fie asfaltată și parcarea din spatele BCR.”, a explicat primarul orașului Băile Herculane.