Fritz: În primele 4 luni ale acestui an s-au strâns deșeuri stradale cât în tot anul 2020

gunoaie

Dominic Fritz se laudă cu faptul că au fost luate în acest an tot felul de măsuri astfel încât Timișoara să devină un oraș mai curat. Printre altele, edilul-șef susține că au fost adunate 1.900 de tone de deșeuri stradale în primele patru luni din 2022. Adică cât s-a strâns în tot anul 2020.

Timișoara este un oraș din ce în ce mai curat. Cel puțin asta susține Dominic Fritz, care se laudă cu faptul că au fost luate mai multe măsuri în acest sens, din 2022.

Am promis timișorenilor la începutul acestui an că vom intensifica eforturile pentru un oraș mai curat. Și asta facem. În primele patru luni ale anului au fost colectate 1.900 de tone de deșeuri stradale, adică cât s-a strâns în tot anul 2020”, a afirmat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei spune că în anul 2020, se făcea curățenie doar pe 40% din străzile orașului, iar de anul acesta, firma de salubrizare intervine pe 95% dintre artere. Potrivit primarului Timișoarei, nu se curăță doar străzile unde sunt lucrări la drumuri. În total, zilnic ar interveni pe străzi 16 utilaje, numărul celor care lucrează la curățenie aproape s-a dublat, comparativ cu 2020, iar aceștia muncesc în trei schimburi.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Știu că mai avem multe de făcut. Continuăm munca și evident, nu ne vom mai întoarce la situația din 2020, atunci când am preluat mandatul și contractul neclar și incomplet de salubrizare, după care funcționăm și anul acesta. Acum lucrăm la documentația pentru un contract de salubrizare pentru anul viitor, care să ne asigure servicii mai bune și un oraș mai curat”, a adăugat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei mai afirmă că a cerut firmelor care cosesc iarba să-și prelungească programul de lucru cu două ore în fiecare zi și să lucreze și sâmbăta.

Înăsprim regulile de protecție a mediului în cazul șantierelor, pentru a reduce semnificativ mizeria care e adusă în oraș de utilajele care ies din șantiere și impunem reguli mai stricte privind trasabilitatea deșeurilor din construcții: adică să fie clar pentru toată lumea care este traseul deșeurilor din momentul preluării până la cel al predării lor, ca să nu mai găsim rampe de gunoi în tot orașul. Pentru aceste reguli organizăm dezbatere publică în 26 mai și le introducem în Consiliul Local. Apreciez eforturile timișorenilor care ne sprijină și se îngrijesc ca orașul nostru să fie curat”, a precizat Dominic Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro