Peste 3 kilometri de piste de biciclete la Oravița! Ce investiții se mai anunță în orașul din Valea Carașului

biking outdoors. cropped shot of a man cycling outdoors, standing with his bycicle on the road. focus on male legs

Pistele de biciclete care totalizează peste 3 kilometri vor fi amenajate în două zone distincte din Oravița: cartierul Zona Gării și străzile Cloșca și Broșteniului.

Peste 4 milioane de lei ar urma să fie investiți în pistele de biciclete gândite de administrația locală orăvițeană. Acestea totalizează peste 3 kilometri în două zone circulate din oraș. Ambele proiecte au fost depuse spre finanțare pe Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

Distanțele destul de mari între diverse obiective și lipsa unor mijloace de transport în comun fac ca activitățile orăvițenilor să fie mult îngreunate. Primăria a gândit trasee de piste de biciclete care să faciliteze accesul în diverse zone.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Spre exemplu, în cartierul Zona Gării obiectivele majore pe care le va lega pista de biciclete propusă sunt zona socio-comercială din centrul cartierului (zonă ce conține două școli, o grădiniță, biserica ortodoxă, un supermarket, un hotel cu restaurant, comerț etc) cu noul stadion propus și un parc, ocolind întreaga zonă de locuințe, precum și sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin, al Detașamentului de Pompieri Oravița, pe un traseu având funcțiuni și dotări socio-economice. Lungimea totală estimată a acestei piste este de aproximativ 1,76 km, cu dublu sens.

În cel de-al doilea proiect, pista de biciclete va conectata: cantina socială, noua piață agroalimentară și magazinul de bricolaj Casa Alex cu cartierul de locuințe individuale aflat spre zona veche a orașului. Pista de biciclete propusă este cu dublu sens și are lungimea totală de aproximativ 1,45 km. În acest proiect se propune și achiziționarea unui număr de 6 stații de încărcare în valoare de 25.000 euro/bucata.

publicitate si promovare online banner maxagro