Semnal de alarmă tras de voluntarii care îi îngrijesc pe migranții ajunși în Timișoara

Voluntarii de la LOGS – Grup de Inițiative Sociale vorbesc, într-o postare publicată pe Facebook, despre vulnerabilitatea imigranților din stradă, în special a minorilor. Ei spun că au identificat trei adulți, în timp ce distribuiau pachetele cu alimente, care se aflau într-una din locuințele abandonate, și a căror prezență li s-a părut suspectă. 

„După discuții cu o parte din imigranți, inclusiv minori, am înțeles că aceste persoane sunt un căutare de servicii sexuale, în special cu minori. Din înțelegerea noastră, astfel de episoade în care imigranți să accepte astfel de propuneri nu au avut loc până în prezent. Am discutat cu toți imigranții despre acest pericol, de exploatare sexuală a minorilor și nevoia de a raporta orice fel de hărțuire sexuală sau fizică direct la poliție sau nouă. S-au confirmat acuzațiile aduse față de indivizii întâlniți.”, se arată în postarea făcută de LOGS.

Voluntarii spun că au vorbit despre această situație cu cei de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane din Timișoara și au transmis, în cadrul informării, și date despre pericolul traficului de persoane. „Suntem foarte îngrijorați de această situație și vom coopera cu autoritățile locale pentru întâmpinarea unor episoade de abuz sexual.”, au mai transmis cei de la LOGS.

Reprezentanții asociației îngrijesc, zilnic, aproximativ 200 de migranți care ajung în Timișoara și care nu au unde să doarmă. Cei care nu rămân pe străzi ocupă imobilele abandonate din oraș.

CITEȘTE ȘI: Încă un centru destinat carantinării migranților care sosesc în Timiș. Spațiul, pus la dispoziție de CJT