Interes scăzut al dascălilor din Timiș pentru vaccinare? Ține de convingerea lor, spune șeful IȘJ Timiș

Aproape 55% dintre dascălii din județul Timiș s-au vaccinat, iar inspectorii școlari spun că principala țintă în perioada următoare, pentru redeschiderea școlilor față în față în condiții de maximă siguranță, este creșterea numărului de cadre didactice imunizate. 

Ca să îi convingă pe dascăli că vaccinarea scade riscul infectării cu noul coronavirus și va pune capăt epidemiei, inspectorii școlari din Timiș îi aduc în fața profesorilor pe specialiștii în sănătate publică și pe epidemiologi.

„Aproape 55% sunt vaccinați. Nu e o chestiune care ține de a vrea sau de a nu vrea, ci una care ține de convingerea pe care o au și de modul în care gestionează informația care curge într-un ritm rapid și dinamica informației este una foarte mare și trebuie să aibă discernământ, încredere în știință.”, a explicat inspectorul școlar general de Timiș, Marin Popescu.

Pentru revenirea în bănci a elevilor, din luna mai, Popescu dă asigurări că școlile sunt pregătite din punct de vedere tehnic.

„Școlile, din perspectiva a ceea ce înseamnă stocuri, materiale, echipamente, circuite, sunt pregătite pentru a-i reprimi pe elevi. Avem nevoie doar de prezența fizică a elevilor și acest lucru se va întâmpla în contextul în care suntem siguri că sănătatea nu este afectată, atât a cadrelor didactice, a elevilor, cu impact asupra familiilor. Ținta noastră acum în acest moment este reîntoarcerea la școală în condiții de securitate, dar mai ales un număr cât mai mare de colegi ai noștri să fie responsabili și conștienți că de sănătatea dânșilor depinde și sănătatea noastră, a comunității și a elevilor.”, a mai declarat Marin Popescu.

În Timiș a fost deschis, din 24 februarie, și un centru special de vaccinare pentru profesori. La Casa Tineretului au funcționat patru fluxuri de vaccinare exclusiv pentru imunizarea profesorilor. 900 de angajați din învățământul preuniversitar s-au imunizat acolo.

Potrivit lui Marin Popescu, din martie anul trecut până acum, 689 de angajați din sistem au fost infectați cu SARS-CoV-2 și 739 de elevi.