Răzvan Stana, consilierul USR co-autor al regulamentului care interzice hrănirea animalelor pe domeniul public: „Nu știm câți câini sunt în Timișoara”

Consilierul USR de Timișoara, unul dintre inițiatorii noului regulament care interzice hrănirea câinilor, a pisicilor și a porumbeilor pe domeniul public, spune că nimeni nu știe câte animale fără stăpân sunt în orașul de pe Bega. Mai mult, nu există o evidență clară nici a câinilor cu stăpân, spre exemplu, mai spune Stana. 

Întrebat care este numărul câinilor fără stăpân care se află pe străzile Timișoarei, în contextul noilor norme ce urmează să intre în vigoare, Răzvan Stana a răspuns că nici medicii veterinari nu știu pentru că este o problemă cu registrul de evidență al câinilor fără stăpân. „Este o problemă cu RECS-ul, cu registrul genetic. Vă pot spune ca medic veterinar că nu știm nici câți câini cu stăpân avem în Timișoara la momentul de față. Este ceva în lucru. Este ceva de făcut împreună cu medicii veterinari, cu toate organele competente. Se vorbește despre 100 de mii de câini în Timișoara, cu stăpân, dar nu sunt date oficiale, din ceea ce știu eu.”, a spus consilierul USR Răzvan Stana.

Timișorenii sunt invitați să participe la dezbaterea publică despre noul regulament de deținere a animalelor de companie și a sancțiunilor care ar urma să fie date celor care hrănesc animale pe domeniul public în 26 aprilie, de la ora 17, pe Zoom. Cele două proiecte pot fi consultate pe www.primariatm.ro.

CITEȘTE ȘI: Motivele pentru care timișorenii nu mai trebuie să hrănească porumbeii din centru. Explicațiile inițiatorilor noului regulament

Propuneri, sugestii sau opinii se pot trimite până în 23 aprilie, ora 12, la camelia.crisan@primariatm.ro. Persoanele care doresc să participe și online la dezbatere trebuie să anunțe până cel târziu în 23 aprilie, ora 12, intenția de participare și să transmită, totodată, opiniile pe  care urmează să le pună în discuție, la  adresa de e-mail anterior menționată, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru trimiterea invitației online prin care vor accesa întâlnirea de pe platforma online.