Selecționata AJF Caraș-Severin, premiată de Răzvan Burleanu

După ce au trecut fără probleme în faza zonală de selecționatele Doljului și Mehedințiului, componentele selecționatei AJF Caraș-Severin au participat la turneul final „Fotbal și Feminitate”, întrecere desfășurată la Suceava.

Cea de-a doua ediție a turneului final „Fotbal și Feminitate”, un proiect de dezvoltare a fotbalului feminin inițiat de UEFA, care a adunat la start 16 selecționate din zece județe, plus municipiul București (la categoriile U12 și U14), a avut loc la balonul din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. La întrecere a participat și selecționata U14 a Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, câștigătoarea fazei zonale la care au mai participat reprezentantele județelor Mehedinți și Dolj.

Echipa cărășeană, condusă în competiție de Silviu Lupu, manager de proiect, și de prof. Lucian Tismănar, a făcut parte dintr-o grupă alături de Covasna, Iași și reprezentanta gazdelor, AJF Suceava. Cărășencele au început bine, câștigând cu 1-0 meciul cu AJF Covasna, apoi au cedat în meciurile cu Iași (2-5) și Suceava (0-3), clasându-se pe locul al treilea în Grupa B. Conform programului, ocupantele locurilor 3 în grupe au jucat a doua zi pentru locul 5-6 în clasamentul final. Astfel, AJF Caraș-Severin a întâlnit AJF Alba, în timpul regulamentar scorul fiind egal, 1-1. Învingătoarea a fost decisă la lovituri de departajare, echipa din Alba impunându-se cu 3-1, ceea ce le-a adus pe fetele din Caraș-Severin pe locul 6.

„Este o experiență utilă pentru noi, ne bucurăm că am ajuns în turneul final, respectând toate cerințele organizatorilor. Mulțumim în primul rând AJF Caraș-Severin pentru susținere, colegului meu Daniel Amariei, care s-a ocupat de fapt de pregătirea echipei, dar care din motive obiective nu a putut fi prezent la Suceava”, a spus managerul de proiect, Silviu Lupu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și de directorul Departamentului de Dezvoltare din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv.

„Dezvoltarea fotbalului feminin este una dintre prioritățile Federației Române de Fotbal. E un obiectiv stategic pe care ni l-am asumat. Acest proiect, în fazele finale, pe care le-am organizat la Suceava, a fost premiat de UEFA. E proiectul care a avut parte de cea mai înaltă dezvoltare, cea mai înaltă rată de participare în Europa. Dacă acum doi ani de zile, în fotbalul feminin aveam în jur de 300-400 de jucătoare, în prezent am ajuns la peste 10.000. Practic, viziunea noastra este ca atât fetele, cât și băieții să aibă șanse egale de a juca fotbal, iar noi ca Federație, împreună cu Asociațiile Județene de Fotbal trebuie să facem tot ce putem pentru a organiza acest gen de competiții”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Selecționata feminină sub 14 ani a Asociației Județene de Fotbal din Caraș-Severin a fost formată din: Maria Popescu, Cristina Tismonar, Daria Zglimbea, Adelinne Baciu, Emanuela Domokoș, Florica Șain, Patricia Gruia, Alexandru-Gabriela Balcu, Patricia Boru, Roxana Molnar.