Reşiţa şi Moldova Nouă se vor umple de… programatori!

Conceptul de CoderDojo, deşi destul de necunoscut printre români, începe să prindă tot mai mult printre aglomerările urbane sau industriale din ţară, tocmai pentru că reuşeşte să adune şi să crească „eminenţa cenuşie” în materie de programare IT.

Importat din Irlanda, CoderDojo este de fapt un grup informal susţinut de către specialişti în programare, fie direct prin firme, fie prin ONG-uri de profil care sprijină tinerii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani să înveţe şi să se perfecţioneze în programarea pe calculator.

Micuţii vor putea dezvolta aplicaţii pentru telefon ori tabletă până la mari concepte software, ajutaţi de un mentor voluntar. Iniţiativa aparţine lui Radu Ticiu, preşedintele asociaţiei BIT Banat, care, profitând de organizarea la Reşiţa a conferinţei „Reşiţa Smart City”, a adresat Primăriei o solicitare pentru un spaţiu în care să funcţioneze primul CoderDojo din județul Caraș-Severin. „Avem sala mică de şedinţe la Primărie, are şi scaune mişto, v-o punem la dispoziţie”, a fost răspunsul primarului Ioan Popa.

O veste bună a venit şi pentru Moldova Nouă, tot Radu Ticiu dezvăluind că una dintre voluntarele de la Timişoara, Radmila, care este originară din Moldova Nouă, doreşte să deschidă şi în oraşul de pe Clisură un CoderDojo, dacă va găsi disponibilitate la autorităţile locale.

Există deja o pagină de Facebook pentru Reşiţa, astfel ca toţi copiii cu vârste între 7 şi 17 ani care vor să se înscrie să poată cere acolo acest lucru sau pe pagina de Timişoara https://www.facebook.com/CoderDojo.Timisoara/?pnref=lhc

megadojo timisoara