Seiful furat i-a pus pe treabă pe polițiști

Numărul mare al furturilor din locuințe i-a determinat pe polițiști să lanseze o campanie prin care să îi informeze mai bine pe cetățeni cu privire la faptul că au un cuvânt important de spus, dacă vor să rămână cu proprietatea întreagă.

În perioada mai-iulie 2013, în localităţile urbane din judeţul Caraş-Severin se desfăşoară Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”. Scopul campaniei, demarată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu o societate de asigurări, îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, fiind vizate trei direcţii de acţiune: transmiterea mesajelor preventive prin intermediul canalelor de informare în masă, distribuirea de materiale informativ-preventive cu recomandări destinate protecţiei locuinţelor, respectiv organizarea de acţiuni pentru grupurile ţintă.

„În Caraș-Severin s-au înregistrat creșteri în ce privește numărul de furturi în patru localități: Reșița, Caransebeș, Bocșa și Oțelu Roșu. Ca valoare, nu este vorba despre o creștere semnificativă, ci de doar 10 la sută”, a declarat astăzi Grigore Stolojescu, inspectorul-șef al IPJ Caraș-Severin.

Partenerul I.G.P.R. a asigurat, pentru judeţul Caraş-Severin, tipărirea unor pliante cuprinzând sfaturi utile pentru cetăţeni, a unor scrisori destinate persoanelor care locuiesc în imobile de tip bloc de locuinţă şi a unor afişe destinate promovării campaniei.

În județ, vor fi distribuite 4.500 de scrisori, care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor, și alte 2.000 de flyere, pe care polițiștii de proximitate le vor acorda cetățenilor la întâlnirile asociațiilor de locatari, dar și pe stradă.