Probleme la demararea lucrărilor de la parc

În proiectul renovării Parcului Copiilor din Reșița au apărut anumite bețe în roate, câteva probleme cu terenul pe care se va amenaja noul parc. Administrația locală a încercat rezolvarea lor cât mai rapidă, pentru ca micuții reșițeni să se bucure cât mai curând de un parc european.

Pentru că modernizarea Parcului Copiilor de la malul Bârzavei implică și extinderea spațiului unde este amplasat, au existat probleme cu suprafața de teren pe care urmează să fie amenajat parcul. Astfel, Consiliul Local a stabilit, printr-o hotărâre de consiliu, să fie dezlipită o suprafață de 20 de mii de metri pătrați din domeniul public administrat de primărie, teren ce a fost inclus în proiectul parcului.

Demersurile pentru începerea lucrărilor la parc au fost precipitate tocmai pentru că în momentul de față micuții reșițeni nu au un spațiu modern doar pentru ei. Argumentul cu care au venit reprezentanții primăriei pentru obținerea finanțării necesare modernizării parcului a fost în primul rând starea actuală a parcului. „Ce ține de starea actuală a Parcului Copiilor: zonele verzi sunt îmbătrânite, vegetația este neîntreținută sau chiar absentă, iar aleile degradate. De asemenea, zona este de interes ecologic ce îmbunătățește standardele de viață din punctul de vedere al calității mediului, datorită numărului relativ mare de locuitori din zonă, parcul fiind folosit în primul rând ca un loc de joacă și relaxare pentru copiii din zonă”, preciza primarul Mihai Stepanescu în expunerea de motive.

Pentru că în planul actual de reabilitare erau incluși arbuști care nu făceau față temperaturilor scăzute din iarnă, au trebuit realizate modificări până și la acest nivel, specia arbuștilor fiind înlocuită cu pomi rezistenți la temperaturi cât mai scăzute.

Finanțarea guvernamentală pentru renovarea Parcului Copilului este una nerambursabilă, dat fiind faptul că face parte din Programul național de îmbunătățire a calității mediului prin realizarea de spații verzi în localități. Reșița a fost unul dintre orașele despre care s-a stabilit că nu are suficiente spații verzi.