Seif de peste 100 de kilograme, furat noaptea trecută din sediul Ocolului Silvic Banatul Montan

Persoane necunoscute au pătruns azi-noapte în sediul Ocolului Silvic Banatul Montan din Reșița, de unde au furat seiful instituției în care se aflau bani și documente. Hoții au forțat ușa de metal de la intrare, apoi alte uși de termopan întâlnite în cale.

Șeful de ocol, inginerul Mihai Moatăr, a fost cel care a făcut descoperirea, în momentul în care a ajuns la serviciu. „Când am ajuns azi-dimineață am văzut că erau ușile forțate, probabil cu un levier, dar și că lipsea seiful. Au spart și dulapurile de metal în care țineam ciocanele de marcaj pe fiecare ocol silvic în parte. La prima vedere, se pare că pe hoți nu i-au interesat ciocanele, ci cu totul altceva, probabil banii”, ne-a mărturisit Mihai Moatăr. Șeful de ocol nu ne-a precizat câți bani se aflau în seif, mulțumindu-se să spună doar atât: „nu mulți, dar suficienți pentru vremurile astea”.

Mai mult de atât, hoții au distrus instalația de internet din interiorul ocolului silvic, rupând cablurile și distrugând prizele. Anchetatorii speră să se poată folosi de casetele camerelor de supraveghere din exteriorul clădirii.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Ținând seama de greutatea seifului de peste 100 de kilograme, se presupune că la spargerea de azi-noapte ar fi participat cel puțin trei persoane.

Poliția a declanșat cercetările la fața locului, sperând să adune cât mai multe probe care să conducă la identificarea și reținerea făptașilor.

tmc 640