Coronavirusul, cartofii noi și mielul de Paște țin pensionarii (și nu numai) departe de piață

În aceste zile premergătoare sfintelor sărbători pascale, drumurile românilor se îndreaptă tot mai mult spre locurile din care să se aprovizioneze cu bucate tradiționale de Paște. Chiar dacă în acest an nu va mai fi ca în alte dăți, cu vizite de „curtoazie”, așa cum sunt definite de celebrele ordonanțe militare, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ciorba și drobul de miel, ouăle roșii, pasca, cozonacul și vinul.

Pentru toate aceste bunătăți, unii sunt gata de orice sacrificiu, fiind pregătiți să intre adânc în economii pentru a le cumpăra. Celor care nu au ajuns încă la piață în aceste zile să le spunem că mielul se vinde cu 25 de lei kilogramul, iar cașul proaspăt sau sărat variază între 22 și 24 de lei kilogramul. La mare căutare sunt trufandalele de sezon, roșiile aduse din Spania și Italia, țări în care COVID-19 A făcut legea, cost – între 8 și 12 lei kilogramul, în timp ce cartofii noi, importați din Egipt, sfidează orice concurență: 12 lei kilogramul.

Oferta autohtonă este aceeași cu care ne-am obișnuit de ani și ani: ceapă verde – 1,5 – 2 lei legătura, spanacul – 10 lei kilogramul, oul – 1 leu bucata, ștevia, dragaveiul – 2, 3 lei legătura, leușteanul – 3 lei firul, salata verde – 3 lei bucata și 2,5 lei legătura de ridichi.

Bani să fie, că de cumpărat găsești tot ce vrei!