Comuna Berzasca nu mai are persoane în autoizolare. Scările de bloc urmează să fie echipate cu dispozitive pentru dezinfectant

Veste bună pentru localnicii din comuna condusă de primarul Petru Nicolae Furdui. Cele 20 de persoane care au revenit acasă din țări precum: Cehia, Germania, Italia, în cea de-a doua parte a lunii martie, au ieșit săptămâna trecută din autoizolare.

În vederea limitării pe cât posibil a răspândirii COVID-19, edilul-șef a explicat că au loc săptămânal acțiuni de dezinfecție, aici fiind vizate atât străzile, cât și scările de bloc de pe raza UAT-ului. Mai mult decât atât, primarul independent a anunțat că cele 12 scări de bloc din comuna pe care o conduce urmează să fie echipate cu dispozitive pentru dezinfectant, administrația publică locală făcând deja achiziția în acest sens.

Primarul Berzascăi spune că i-a înștiințat pe localnici cu privire la măsurile care se impun în vederea limitării răspândirii coronavirusului, la nivel local constituindu-se un grup de voluntari care să vină în sprijinul cetățenilor în privința achiziționării produselor necesare: alimente, medicamente. În același timp, angajații primăriei au distribuit locuitorilor din comună declarații tipizate, necesare deplasărilor cotidiene, încurajând astfel diminuarea amenzilor.

„Îi îndemn pe oameni să respecte în continuare măsurile impuse de autorități și să evite deplasările inutile. Cu această ocazie le doresc tuturor multă sănătate, să petreacă Sărbătorile Pascale în pace și liniște, dar cel mai important: să ieșim din această criză mai uniți.”, a ținut să mai transmită Petru Nicolae Furdui, şeful administraţiei publice locale din Berzasca.