Acţiuni de dezinfecţie anunţate la Gârnic. O singură persoană se mai află în izolare la domiciliu

Începând de săptămâna viitoare, toate străzile din comuna condusă de primarul Nicolae Tismănariu ar urma să fie dezinfectate, întregul demers având ca scop limitarea pe cât posibil a răspândirii COVID-19. Actualmente, pe raza UAT-ului, o singură persoană se mai află în izolare la domiciliu.

„Am comandat, în urmă cu două săptămâni, combinezoane pentru angajații primăriei și sperăm să ajungă cât mai repede pentru ca, săptămâna viitoare, să putem dezinfecta străzile din comună. În acest sens am luat deja o motopompă. Referitor la numărul celor aflaţi în autoizolare, toate cele 17 persoane care se aflau în izolare la domiciliu, începând cu prima parte a lunii martie, au respectat cele 14 zile, iar în acest moment avem o singură persoană, un șofer de TIR, care a intrat în izolare la domiciliu de săptămâna trecută”, a dat de înţeles edilul-şef.

În continuare, echipele mobile din cadrul administrației publice locale vin în sprijinul persoanelor vârstnice, în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii vizavi de achiziționarea celor necesare: alimente, medicamente: „Săptămâna trecută, un angajat al primăriei din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență a mers la Reșița în vederea eliberării rețetelor pentru persoanele care suferă de diabet, iar, seara, beneficiarilor le-a fost distribuită medicația prescrisă”, a subliniat Nicolae Tismănariu.

Totodată, pentru a evita ca localnicii din Gârnic să fie amendați, angajații primăriei distribuie declarațiile pe propria răspundere necesare deplasărilor cotidiene.