Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!” Acordul încheiat între Biserica Ortodoxă și MAI va fi modificat!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Klaus Iohannis a făcut declarații pe seama acordului semnat între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română, document care prevede că românii vor primi lumină în Noaptea Învierii de la forțele de ordine și de la voluntarii bisericilor și vor putea ieși astfel în proximitatea casei, respectând regulile de distanțare socială.

„Stați acasă!” – a fost îndemnul președintelui care a spus că românii au interpretat greșit mesajul și că nu există niciun motiv de relaxare.

„Nici vorbă de relaxare. Repet, cuvântul de ordine este: stați acasă! Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică faptul că cele mai bune intenții duc la cele mai mari complicații. Așa se întâmplă și în cazul unui așa-zis acord încheiat între Biserica Ortodoxă și MAI. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles ce se dorește. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste. Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, în frunte cu ministerul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții și Organizația Mondială a Sănătății. Stați acasă. Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a încheiat Klaus Iohannis.

1000x100 (4)

Președintele a intrat într-o ședință la care vor participa mai mulți miniștri și consilieri și în cadrul căreia se vor purta discuții pe seama acestui acord astfel încât să se încadreze perfect în solicitările decretului care prelungește starea de urgență. În total, au fost confirmate până acum peste 7.200 de cazuri de coronavirus, iar peste 360 de oameni au decedat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/