Cel mai frumos festival al florilor din Timișoara ar putea fi anulat. „Nu ar fi potrivit să strângem 100.000 de oameni în centru”

Coronavirusul anulează unul dintre cele mai frumoase festivaluri ale Timişoarei, Timfloralis. În ultimul weekend al lunii aprilie, Timişoara trebuia să fie cuprinsă de o explozie de culoare şi prospeţime prin acest festival al florilor. Nu va fi să fie anul acesta şi foarte probabil festivalul va avea loc anul viitor.

Timfloralis reunea aproximativ 100.000 de oameni primăvara în oraşul de pe Bega la ediţiile precedente, care doreau să privească şi să se pozeze cu cele mai frumoase aranjamente florale. Contextul general actual foarte probabil va anula festivalul din acest an.

Nicolae Robu a precizat iniţial că festivalul ar putea avea loc la sfârşitul lunii mai, apoi a venit cu o variantă mai realistă, spunând că mai degrabă nu se va mai ţine deloc în acest an, deoarece nu e prudent să adune 100.000 de oameni în centrul oraşului.

„Raţiunea trebuie să prevaleze şi suntem conştienţi că trebuie să renunţăm la anumite evenimente frumoase. Asta este, acesta este preţul pe care trebuie să îl plătim. Nu cred că ar fi potrivit ca la sfârşitul lunii mai să strângem 100.000 de oameni în centru”, a precizat Nicolae Robu.