USR cere demisia lui Marcel Vela: „Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine”

USR cere ca ministrul de Interne, Marcel Vela, să își dea demisia în contextul discursului susținut de președintele Klaus Ioahnnis, după ce șeful statului a anunțat că îi va cere lui Vela să revină asupra protocolului dintre MAI și BOR.

„Demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea Guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine. Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, arată un comunicat al USR.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat marţi-seara că românii vor putea primi Paşti vineri şi sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Ulterior, miercuri la prânz președintele Klaus Iohannis a spus că va cere ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului MAI-BOR, subliniind că le va cere să găsească o formulă care se încadrează în îndemnul „Stați acasă”.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!” Acordul încheiat între Biserica Ortodoxă și MAI va fi modificat!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/