Șeful polițiștilor cărășeni, despre accidentul mortal din București: „Am citit și eu presa și nu e ok cum se prezintă”

ciprian terciu ipj 1

România a explodat în momentul în care un polițist din București a lovit mortal, pe trecerea de pietoni, două fetițe. Accidentul i-a făcut pe mulți să acuze instituția în ansamblu și chiar să susțină că angajările din surse externe ar trebui eliminate. Ce spune însă șeful polițiștilor cărășeni?

Fără nicio îndoială, accidentul din 13 ianuarie este revoltător. Un om angajat să se ocupe de siguranța cetățenilor a lovit cu mașina două fetițe chiar pe trecerea de pietoni. Gestul este impardonabil, însă faptul că polițistul în cauză era încadrat din sursă externă nu are nicio relevanță, consideră comisarul-șef al IPJ Caraș-Severin, Ciprian Terciu.

„Cinstit, și eu mi-aș dori să vină numai oameni cu școală. Cine nu-și dorește să vină oameni care au cel puțin bazele meseriei de la care să plece? Dar școala nu are nicio treabă cu terenul. (…) Cred că fiecare om sfințește locul. Din surse externe sunt oameni deosebiți. Am citit și eu presa și nu e ok cum se prezintă. Nici colegul nostru nu cred că a vrut așa ceva. S-a întâmplat, este un eveniment nefericit. Pe unii oameni nu-i perfecționează Ministerul de Interne. Am scos posturi la concurs, dar nu au venit. Și atunci automat este nevoie de oameni din surse externe. Cred că cel mai mult contează evaluarea pe care i-o face șeful. Fără supărare, cei care nu confirmă, trebuie să plece. Luăm examenul, suntem deștepți, dar poate nu suntem făcuți să fim polițiști. Am colegi foarte buni și foarte serioși din sursă externă. Nu pot să fac o diferență. Cred că e vorba de fiecare individ în parte.”, a declarat șeful polițiștilor din Caraș-Severin.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)