E nevoie de investiții la căminele culturale din comuna Ticvaniu Mare

camin cultural ticvaniu mare

Odinioară mândria localnicilor, așezămintele culturale sunt astăzi într-o stare avansată de degradare. Administrația locală din Ticvaniu Mare caută soluții pentru reabilitarea lor.

Nemulțumit de felul în care arată cele trei cămine culturale aflate pe raza comunei sale, primarul Ciprian Măceșanu a trecut la treabă, pregătind din timp documentațiile necesare pentru reabilitarea și modernizarea acestor obiective. Cum în toate cele trei cazuri este nevoie de lucrări ample și nu de simple reparații și costul final al investițiilor va fi mare, astfel că primăria încearcă să identifice surse externe de finanțare pentru căminele culturale.

„Încă de la preluarea mandatului de primar mi-am propus să iau inițiativă în această direcție și să reabilitez căminele din Secășeni, Cârnecea și Ticvaniu Mare, care, trebuie să recunoaștem, sunt într-o stare avansată de degradare. Dar pentru că nu am avut niciodată suficiente fonduri în bugetul local pentru a ne și putea apuca de treabă, ne vom orienta acum înspre programele cu finanțare externă, fie că vorbim despre cele europene sau naționale. Ne-am și apucat de treabă, avem în lucru studiile și documentațiile necesare, așteptăm numai deschiderea noilor linii de finanțare pentru a putea accesa fonduri în această direcție. Iar aici mă refer la Fondul de Mediu, pe tot ceea ce înseamnă eficientizare energetică, care, evident, implică și o reabilitare a clădirilor, sau la programe cu finanțare europeană. Rămâne de văzut înspre care dintre ele ne vom îndrepta.”, ne-a spus primarul comunei Ticvaniu Mare, Ciprian Măceșanu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/