Primarul din Ciudanovița: „După creionarea bugetului, ne vom fixa și obiectivele”

dorian constantin nebunu

Dorian Constantin Nebunu așteaptă și răspunsul Ministerului Dezvoltării cu privire la finanțarea proiectelor depuse pe programul național de investiții adresat administrațiilor locale.

Primăria Ciudanovița a solicitat în toamna anului trecut, pe Programul „Anghel Saligny”, finanțare pentru cinci proiecte care vizează modernizarea infrastructurii locale. Însumate, acestea depășesc 10 milioane de euro, dar finanțarea lor ar rezolva mare parte din nevoile comunității.

„Am trimis mai multe solicitări la Ministerul Dezvoltării, pe Programul «Anghel Saligny», pentru racordare la alimentarea cu apă, care a fost finalizată anul trecut, dar și pentru realizarea rețelei de canalizare în comună, cu tot cu branșamente. De asemenea, am mai depus solicitare pentru asfaltare între blocurile Ciudanovița colonie, pentru două drumuri de interes comunal, precum și pentru modernizarea străzilor laterale în Ciudanovița sat și Jitin. Rămâne de văzut care va fi răspunsul ministerului și ce vom reuși să facem din toate astea. Finanțarea celor cinci proiecte depășește 10 milioane de euro.”, explică primarul Comunei Ciudanovița.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Momentan, administrația locală nu și-a trasat niciun alt obiectiv pentru acest an, rămânând ca, după conturarea bugetului, primarul și consilierii locali să-și stabilească prioritățile.

„E greu să te pronunți înainte de a-ți cunoaște bugetul. O să-l creionăm în zilele următoare și o să vedem dacă ne mai rămân bani să mai facem ceva. Bugetul trebuie gândit astfel încât să avem bani și pentru studiile de fezabilitate pe care trebuie să le întocmim pentru proiectele depuse pe «Anghel Saligny». În funcție de ce ne va fi aprobat, vom face și studiile, care nu costă puțin.”, a mai spus primarul Dorian Constantin Nebunu.

publicitate si promovare online banner maxagro