Şeful de post din Mehadia a scăpat de puşcărie. A doua oară!

Ion Baderca a fost judecat, alături de Marius Ursulescu, de două instanţe până acum, pentru lovituri cauzatoare de moarte, dar de fiecare dată a fost găsit nevinovat. Ultimul cuvânt în acest caz îl au însă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Constantin Hora a decedat ca urmare a actelor de agresiune exercitate asupra sa în noaptea de 10 mai 2008. Mai întâi, a fost pălmuit de patronul unui bar, dar legătură cu tragedia au alte două scene violente, nu şi acest incident. Pe fondul unei discuţii contradictorii cu vecinul său, Marius Ursulescu (foto), purtată într-un parc, acesta din urmă a lovit victima cu piciorul în zona bazinului. Hora s-a deplasat ulterior la domiciliul şefului de post de la acea vreme, Ion Baderca, pentru a reclama cele întâmplate, dar nu a reuşit decât să-i scoată din sărite pe omul legii şi pe concubina acestuia.

Pe patul de spital, înainte să-şi dea ultima suflare, Constantin Hora a apucat să povestească scene incredibile. Acesta a relatat familiei, prietenilor şi colegilor de serviciu că a fost bătut de şeful de post şi concubina acestuia, după care a fost dus cu maşina poliţiei la postul din comună. Aici, Ion Baderca l-ar fi condus în spatele sediului şi l-ar fi bătut cu bestialitate. Victima şi-a adus aminte chiar şi cuvintele pe care i le-ar fi spus şeful de post Baderca înainte de a-l călca în picioare. “Te bat până de omor, căci asta e ultima noapte în care mai trăieşti, te omor să nu poţi spune cine te-a bătut”, i-ar fi spus Baderca victimei. Cert este că bărbatul a fost găsit la poarta casei vecine cu postul de Poliţie, în genunchi, mai mult mort decât viu, şi transportat de acolo la el acasă de către adjunctul şefului de post.

Tribunalul Caraş-Severin l-a achitat pe Ion Baderca, pe motiv că nu există probe care să susţină vinovăţia acestuia. Instanţa a reţinut că toate mărturiile care îl încriminează pe poliţist au ca izvor relatările victimei şi că nimeni nu a fost de faţă la scenele respective. În schimb, Marius Ursulescu, a fost găsit vinovat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi condamnat la opt ani de închisoare cu executare. Acesta a atacat sentinţa Tribunalului Caraş-Severin, dar şi Curtea de Apel Timişoara a concluzionat că el este singurul vinovat pentru decesul lui Constantin Hora şi că şeful de post nu are nicio vină. Atât Ursulescu, cât şi Parchetul au declarat recurs, ultima cale de atac urmând să fie soluţionată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comments

  1. Ionut says:

    Incredibil….inca o data se dovedeste ca traim intr-o tara bananiera. Iar legile sunt facute pt a fi incalcate si pt cei slabi….
    Rusine justitiei….