25 de ani pentru un viol de 2 minute

Nicolae Popovici şi-a ratat viaţa la 20 de ani, ca urmare a unui moment în care şi-a pierdut minţile şi a violat o bătrână de 87 de ani. Lucrurile sunt mai grave de atât pentru că femeia s-a stins în mâinile tânărului.

O ceartă mai aprinsă cu iubita şi câteva pahare de alcool l-au trimis pe Nicolae Popovici, din comuna Eftimie Murgu, în spatele gratiilor, în stare de arest preventiv, dar el riscă să stea acolo mult şi bine, nu numai pe durata menţinerii măsurii preventive luate faţă de aceste. Tânărul de 20 de ani nu a fost luat în seamă în momentul în care, la un şpriţ, spunea că se va duce peste vecina lui cu intenţia de a o viola. A sărit gardul, a intrat în casa bătrânei despre care ştia că stă singură, şi-a pus o pătură în cap după care a constrâns-o pe femeie să întreţină relaţii sexuale cu el. La cei 87 de ani ai săi, femeia a găsit puterea să strige, însă violatorul i-a acoperit gura până a lăsat-o fără suflare. După propriile-i mărturisiri, toată scena ar fi durat doar vreo două minute. Suficient însă pentru o condamnare grea.
În sarcina inculpatului s-au reţinut infracţiunile de violare de domiciliu şi viol în formă agravantă, urmat de moartea victimei. “Încadrarea juridică a faptelor este între 15 şi 25 de ani de închisoare”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.