Doi șefi din Poliția cărășeană au fost trimiși în judecată la 3 ani după ce au fost implicați într-un grav accident de circulație, petrecut la Reșița. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice!
În luna iunie a anului 2014, doi șefi din Poliția județului Caraș-Severin au fost implicați într-un accident de circulație care putea avea urmări tragice. Autoturismul lor a intrat în coliziune cu un TIR pe strada 24 Ianuarie din Reșița.
Mai exact, șeful Secției de Poliție Rurală Bocșa, Vasile Isac (foto), împreună cu șeful Postului de Poliție din comuna Dognecea, Liviu Ștefan, așadar, subalternul său, au pornit la drum cu mașina după ce au petrecut până dimineață în comuna Ramna, deși, susţin procurorii, ambii consumaseră alcool. Autoturismul îi aparținea lui Isac, însă acesta i-ar fi cerut lui Ștefan să urce la volan și să conducă până la Reșița, în mașină aflându-se și o tânără de 18 ani. Ghinionul a făcut ca în municipiu mașina lor să fie lovită de un TIR. În urma impactului, cei trei ocupanți ai mașinii au fost grav răniți.
La momentul prelevării probelor biologice, s-a stabilit că Liviu Ștefan a avut o îmbibaţie alcoolică de 1,30 g/l alcool pur în sânge. Cum Vasile Isac nu a condus, alcoolemia acestuia rămâne un mister.
CITEȘTE ȘI: Maşina implicată în accident, plină de poliţişti!
Cert este că un accident care la prima vedere nu pare a fi unul extrem de complex a necesitat 3 ani de anchetă până să ajungă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin la Judecătoria Reșița.
„Ambii polițiști trimiși în judecată au fost puși la dispoziția inspectorului-șef, cu alte cuvinte, aceștia nu vor mai desfășura activități polițienești până la pronunțarea unei sentințe definitive”, a declarat, pentru Express de Banat, Viorel Avram, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.
Până să fie trimiși în judecată, Liviu Ștefan și-a continuat activitatea ca șef al Postului de Poliție din Dognecea, în timp ce Vasile Isac a lucrat ca polițist judiciarist în cadrul IPJ Caraș-Severin.
„Menţionăm că urmărirea penală este fază a procesului penal, are caracter nepublic şi nu răstoarnă prezumţia de nevinovăţie”, subliniază procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.