De la furtuni, la caniculă! Județul Caraș-Severin se va topi la 40 de grade Celsius!

În zilele următoare, cărășenii se vor topi la cele 40 de grade Celsius anunțate de meteorologi. Dacă mâine județul va fi sub cod galben de caniculă, joi, codul va deveni portocaliu, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Zilele ce vin vor fi extrem de solicitante pentru locuitorii din Caraș-Severin. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil miercuri în 12 județe din jumătatea vestică a țării. În Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și local în Transilvania, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Situația va fi și mai gravă joi, atunci când codul galben se va transforma în cod portocaliu. În județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge local maxime termice de 37-39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, anunță meteorologii.

tmc 640