La TMK Reșița se activează planul roșu! Scenariu de coșmar, pus la cale de pompierii cărășeni!

La TMK Reșița se va activa, la noapte, planul roșu de intervenție. Pompierii cărășeni pregătesc un exercițiu al cărui scenariu provoacă fiori pe șira spinării.

Explozie, urmată de incendiu la stația de ridicare a presiunii de gaz metan și în hala de bobinaj a motoarelor electrice, oameni răniți și intoxicați. Toate fac parte din scenariul pregătit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” pentru această noapte. Între orele 22.00 și 00.00, ISU organizează un exerciţiu de cooperare pe linia managementului unor situaţii de urgenţă generate de producerea unor evenimente (accidente, avarii, explozii, incendii).

Mai exact, scenariul pregătit pentru această noapte presupune producerea unei explozii urmată de incendiu la stația de ridicare a presiunii de gaz metan. În urma exploziei, rezultă mai multe victime, iar incendiul se propagă la hala nouă – clădirea RMAS (bobinaj motoare electrice). Substanțele chimice inflamabile folosite în procesul tehnologic de bobinare a motoarelor electrice se aprind și conduc la rănirea și intoxicarea mai multor victime.

„După primirea apelului pe 112, vor fi alertate toate structurile cu care se cooperează privind gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de accidente, avarii, explozii și incendii în industrie, în vederea concentrării forțelor de intervenție necesare. Având în vedere numărul mare de victime, se va activa Planul Roșu de intervenție, iar strucurile abilitate vor acționa de urgență pentru evacuarea și salvarea persoanelor afectate, precum și pentru limitarea și înlăturarea efectelor evenimentelor”, anunță reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Scopul exercițiului este acela de a verifica timpii de reacție a celor implicați și modul de organizare în cazul unor situații de urgență extreme.

tmc 640