Secția de Pediatrie a spitalului din Caransebeș a îmbrăcat haine noi

La Spitalul din Caransebeș lucrurile au început să se miște din dorința unor companii private de a îmbunătăți condițiile hoteliere din unitatea medicală.

În ultima perioadă, puterea exemplului dă roade la spital. După asociații și alte companii, acum a venit rândul societății Benning din Caransebeș să-și dorească condiții mai bune de spitalizare pentru copii. Cu ajutorul financiar și logistic al companiei, 7 saloane de la secția de Pediatrie au fost reabilitate, toate vopsite în culori diferite pentru a-i face pe copii să simtă căldura personalului din spital.

Potrivit reprezentantului companiei, au fost investiți 35.000 de lei în lucrări de schimbare a pardoselii, zugrăvit, vopsit, reabilitare instalație electrică, dotare cu corpuri noi de iluminat și pentru igienizarea saloanelor.

Noi ne-am ocupat de tot. După ce am vorbit cu medicul Irina Codre, am contractat o firmă și din cele 7 saloane, 4 au necesitat renovare totală, am pus parchet, s-a zugrăvit, s-au schimbat becuri, prize, chiuvete și ce a mai fost nevoie. Am lucrat cu această firmă din Timișoara specializată pe domeniul medical și cu angajați din cadrul companiei, voluntari.”, ne-a declarat Elena Hotea, care a mai spus că anul viitor are în vedere reabilitarea altor 7 saloane.

Conducerea companiei Benning a fost convinsă de medicul Irina Codre, care și-a dorit foarte mult să fie îmbunătățire condițiile pe secție, unde lunar sunt internați peste 200 de copii.

Avem o adresabilitate la spital din toată zona și am încercat să aducem prin investiția companiei Benning un plus de calitate la condițiile de spitalizare. Copiii trebuie să simtă un pic de confort pentru că și așa sunt ei destul de necăjiți când ajung la noi. Avem pacienți de la vârstă de nou-născuți până la 18 ani, cu preponderență pe patologie respiratorie mai ales în perioada de iarnă.”, ne-a precizat medicul primar Irina Codre, șeful secției de Pediatrie.

Cu această ocazie, compania Benning a donat un aparat de aspirație secreție nazală și un aparat de aerosol, care era absolut necesar.

La ora actuală, gradul de ocupare la secția de Pediatrie este de 75%. La acțiune a fost prezent primarul Felix Borcean, directorul medical Singh Bhupinder și managerul Adrian Cican, care a menționat că nu este meritul său, însă se bucură că oamenii înțeleg necesitatea implicării tuturor în reabilitarea și modernizarea unității medicale.