Va fi greu pentru Marcel Vela să facă ordine în „cloaca” în care urmează să intre!

Preluarea Ministerului de Interne nu va reprezenta o problemă pentru președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, după cum dă de înțeles primarul liberal al comunei Berliște, Nicolae Orăvicean, experiența în cadrul administrației publice fiind un atu pentru viitorul ministru. Adevărata provocare pentru Vela, în opinia lui Orăvicean, va fi dată de rezolvarea problemelor înrădăcinate în acel minister, chiar înainte de Revoluție.

Șeful administrației publice locale din Berliște se arată bucuros de faptul că partidul din care face parte va prelua, în scurt timp, frâiele Guvernului, însă avertizează că noua echipă va fi condamnată să aducă în față oameni de calitate. Referitor la președintele său de partid, edilul-șef nu vede niciun impediment ca Vela să fie considerat omul potrivit la locul potrivit, asta dacă va îmbrățișa viziunea și strategia partidului, la care se adaugă și experiența în administrația publică: „Eu zic că, față de tot ceea ce a fost în zona Ministerului de Interne, nu văd cu ce ar fi mai prejos sau că nu s-ar descurca, la experiența administrativă pe care o are, Marcel Vela. Numai să vrea”.

Ținând cont de faptul că planurile viitorului ministru țintesc spre desecretizarea dosarelor „10 august” și „Colectiv”, primarul comunei cărășene încurajează acest lucru, însă subliniază că pentru viitorul ministru va fi foarte greu din cauza faptului că el merge „într-o cloacă. Acolo sunt lucruri înrădăcinate de zeci de ani, chiar anterior Revoluției și e greu să le disloci”.

Când vine vorba de instituțiile din România, Orăvicean nu se ferește să admită că acestea sunt nefuncționale și că trebuie imediat regândite: „Actualmente, ministerele și deconcentratele se târăsc de azi pe mâine. Mai mult parazitează această societate, această țară decât o fac să meargă”.

Ca lucrurile să meargă totuși în direcția corectă, primarul din Caraș-Severin este de părere că Guvernul Orban trebuie să acționeze asemenea medicului chirurg care urmează să extirpeze o tumoare: „Azi desființezi Ministerul și mâine îl reînființezi, dar cu o altă structură, cu o așezare clară a responsabilităților, cu utilizarea rațională a personalului.”, a concluzionat Nicolae Orăvicean pentru expressdebanat.ro.