Caransebeșenii – invitați la curățenie în cartiere

Faptele bune și exemplele pozitive sunt preluate și de alți oameni care doresc să ajute comunitatea în care trăiesc. Un astfel de exemplu este proiectul Fă-ți curat la munte, care s-a răspândit repede și la lac (Poiana Mărului) și, acum, în municipiul Caransebeș.

„Fă-ți curat în cartier” este un proiect dezvoltat de aceeași asociație Muntele Mic Extrem în colaborare cu Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare (OSPD) Caransebeș.

După 4 ani de «Fă-ți curat la munte!» și «Fă-ți curat la lac!», am reușit împreună cu Organizația pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare (OSPD) să formăm o echipă puternică și putem da startul unui nou proiect, «Fă-ți curat în cartier!», proiect cu un număr mare de voluntari și doritori de a educa viitoarele generații prin fapte.”, ne-a declarat Ciprian Gaica, președintele asociației.

Primul cartier vizat este Balta Sărată în data de 11 noiembrie după cum aflăm de la reprezentanta OSPD Caransebeș, Dumitru Anamaria Andreea, coordonator de proiect: „Vom începe cu cartierul Balta Sărată, o acțiune pe care o organizăm împreună cu Asociația Muntele Mic Extrem, Primăria Municipiului Caransebeș, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național «Traian Doda», «Kinder Hilfe», Centrul de zi «Maria» și centrul de zi «Sfântul Stelian» Caransebeș și Asociația «SimȚim la Fel». Proiectul are ca scop educarea copiilor noștri prin fapte, pentru a le asigura o altfel de educație și un viitor mai curat următoarelor generații. Ca de obicei, participanții la acestă campanie, în special cei mici, vor avea parte de multe surprize și premii simbolice. Prin acest eveniment se urmărește încurajarea comunităților să acționeze în mod responsabil față de mediu, identificarea zonelor afectate de prezența deșeurilor, conștientizarea de către elevi a importanței reciclării și a menținerii unui mediu nepoluat, insuflarea unui comportament civic pentru toate categoriile de cetățeni”.

După colectarea deșeurilor, va avea loc premierea participanților, după volumul de gunoi strâns. Acțiunea se va încheia cu un program-surpriză pentru copii. În caz de condiții meteo nefavorabile, acțiunea se va amâna.