Înaripatele nopții au pus stăpânire pe Muzeul Național al Banatului

O expoziție inedită este deschisă la Timișoara, acolo unde locuitorii, de la mic la mare, pot admira colecții de specimene naturalizate de bufnițe și fluturi de noapte. „Aripile nopții” este un eveniment realizat de Instituția de Cultură, prin Secția de Științele Naturii, în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română.

Astfel, în perioada 1-30 noiembrie, cei interesați sunt așteptați în spațiile expoziționale ale Muzeului Național al Banatului, mai precis în mansarda B2 a Bastionului Theresia.

Specimenele din „Aripile nopții” fac parte din colecțiile Secției de Științele Naturii a Muzeului Național al Banatului „Dionisie Linția” și „dr. Frederic König”, nume mari ale Ornitologiei și Entomologiei mondiale.

Pe cei mai tineri dintre vizitatori îi așteaptă surprize. Sunt programate diverse ateliere tematice pentru copii în cadrul cărora cei mici vor învăța să confecționeze bufnițe și fluturi în stil Origami, vor studia cu lupa binoculară structura penelor de pasăre, vor realiza desene cu bufnițe, dar și diferite alte obiecte cu motive specifice acestor păsări și fluturilor de noapte.

Mai multe unități de învățământ s-au înscris deja la aceste activități, însă oricare alte școli sau licee care doresc să participe cu elevii pot contacta secretariatul Muzeului Național al Banatului pentru programări.

Intrarea este liberă pentru copii, studenți și pensionari, iar costul unui bilet pentru adulți este de 5 lei. Vizitatorii sunt așteptați de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.