Încep înscrierile pentru cursul „Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal” organizat de CCIT

Cursul „Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal” este pregătit pentru o nouă serie. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pornește înscrierile la Centrul Regional de Afaceri zilnic, între orele 08:00 și 16:00, la camera 105.

Din 25 mai 2018, în toate statele UE s-a impus desemnarea unei persoane ca Responsabil cu Protecția Datelor cu Caracter Personal. Regulamentul General privind Protecția Datelor se aplică atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Cursurile se vor desfășura la Centrul Regional de Afaceri. Perioada cursurilor este cuprinsă între 11 noiembrie și 11 decembrie. Între 11 și 22 noiembrie, de luni până vineri, în intervalul orar 16:30-19:30, se va desfășura pregătirea teoretică. Din 23 noiembrie până în 11 septembrie cursanții vor beneficia de pregătirea practică.

Taxa de participare este în valoare de 1.800 RON, achitabilă în două tranșe de către o persoană fizică. Se pot aplica reduceri de 10% pentru membrii CCIA Timiș, pentru persoanele care au participat la ,,Sesiune de instruire în domeniul datelor cu caracter personal” organizată de CCIA Timiș și 20% pentru persoanele care au mai urmat în ultimele 6 luni cel puțin un curs la CCIAT. Reducerile nu pot fi cumulate.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și este recunoscut atât național, cât și internațional. Emitenții diplomei sunt Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale.