Magia vinului, în noiembrie, la Timișoara. O nouă ediție Rovinhud Wine Show, în capitala Banatului

Rovinhud, evenimentul care promovează atât vinul de calitate, cât și responsabilitatea socială, într-un format unic la nivel mondial, revine la Timișoara. Producători de vinuri de renume vor fi prezenți cu această ocazie în Banat. Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 noiembrie, la Hotel Timișoara.

În spațiul expozițional vor fi prezente 34 de crame și de distribuitori, atent selecționate. Vor fi prezenți distribuitori re renume din țară, dar și din străinătate, precum și câteva crame noi și promițătoare. „În 2014 nu am fi crezut că vom crește atât de frumos, dar calitatea și caritatea s-au îmbinat foarte bine și au făcut ca evenimentul nostru să devină unul de succes. Am creat astfel un eveniment în care vinurile premium ale expozanților distrug barierele dintre persoanele cu dizabilități și restul comunității, iar biletele cumpărate de vizitatori contribuie la creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități.”, a precizat coordonatorul evenimentului Zoltán Szövérdfi-Szép.

Capitolul masterclass de anul acesta este dedicat soiurilor autohtone. În acest sens, se va organiza o degustare de 16 Fetești Negre, sub îndrumarea lui lui Imre Szakács-Orha, probabil cel mai mare expert al acestui soi. Rod Smith, Master of Wine, va vorbi despre calitatea vinurilor românești în context internațional, dar și despre cât de bine se asociază ficatul de gâscă cu șampania sau vinurile de desert din Tokaj. Organizatorii promit și un „meci amical” între vinurile roșii din România și Republica Moldova, „arbitrat” de cel mai avizat expert de vin din această regiune a lumii, Caroline Gilby. Trei soiuri de vin, Vranac, Negru de Drăgășani și Blaufrankisch vor fi comparate de Darrel Joseph, scriitor de vin și expert pe zona Europei Centrale și Balcani, iar cei care vor dori să deguste vinuri extreme, o vor putea face sub îndrumarea lui Zoltán Kormos.

Profitul evenimentului va fi donat asociației Ceva de Spus, care sprijină creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități. La această ediție vor fi prezenți cei ale căror vieți au fost schimbate grație ediției de anul trecut. „Mulțumim atât dumneavoastră, cumpărătorilor de bilete, cât și expozanților, vorbitorilor, partenerilor, sponsorilor, voluntarilor și tuturor celor care, cu ajutorul vinului, au descoperit responsabilitatea socială”, spune Zoltán Szövérdfi-Szép. Cei care donează sânge în perioada 15 octombrie-15 noiembrie vor avea acces gratuit la Rovinhud, în ziua de vineri sau de duminică a evenimentului.

S-au pus în vânzare deja biletele, atât la masterclassuri, cât și la spațiul expozițional, pe site-ul www.rovinhud.ro