Promisiune electorală? Banatul va avea o nouă autostradă, utilă Timișoarei și Reșiței

Perioada de campanie pentru prezidențiale aduce cantități interesante de „lapte și miere” din partea politicienilor. PSD a plusat cu o ofertă interesantă. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, spune că se demarează procedurile pentru autostrada Timișoara-Moravița, una ce ar lega România de Serbia.

Practic, autostrada ar lega Aradul, prin Timișoara și Moravița, de Belgrad, un drum de mare utilitate pentru această parte de Europa. „La momentul acesta s-a demarat licitația pentru studiul de fezabilitate. Din informațiile primite de la CNAIR, sperăm ca în luna noiembrie să se semneze contractul pentru cei care vor realiza studiul de fezabilitate, astfel încât la un momentul aprobării indicatorilor tehnico-economici, să poată fi scos obiectivul la licitația pentru proiectare și execuție. Este un proiect important ce leagă Timișoara de Belgrad, care va duce la dezvoltarea regiunii DKMT.”, a declarat Dobra.

Costurile estimate sunt de 2,6 milioane de euro. Finanțarea va veni din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Sârbii și-au făcut deja partea, deoarece Belgradul este legat de Vrșeț prin autostradă, așadar, până la vama cu România. Un astfel de drum ar putea fi utilizat și pentru a scurta călătoriile dintre Timișoara și Reșița, care s-ar putea face, parțial, pe autostradă.