Sechestru pe conturile omului de afaceri Marinică Belei

explo 1000x200

Omul de afaceri din Reșița este cercetat în stare de libertate, dar procurorii DIICOT încearcă în continuare să îi demonstreze vinovăția. 

Curtea de Apel Mureș a decis ca patronul celei mai mari firme de distribuție din oraș să fie cercetat în stare de libertate, însă una dintre măsurile asiguratorii care a fost luată a fost cea de instituire a sechestrului pe bunurile omului de afaceri. Potrivit unor surse neoficiale, acesta ar avea de restituit statului român peste 100.000 de lei. Astfel că, până la soluționarea cazului, Marinică Belei trebuie să stea departe de conturile sale.

În ce privește firma de asigurări, aceasta îi asigură pe funcționarii bancari cercetați, dar și pe oamenii de afaceri de tot sprijinul, în contextul în care încă nu li s-a demonstrat vinovăția. „BCR Asigurări de Viaţă a răspuns solicitărilor DIICOT Târgu Mureş de predare a unor înscrisuri şi informaţii în cadrul unei acţiuni de investigaţie pe care această instituţie o desfăşoară. Din documentele prezentate de DIICOT până la acest moment, rezultă că societăţii noastre nu i se aduc învinuiri. Societatea şi-a exprimat sprijinul şi cooperarea deplină pentru investigaţia derulată de DIICOT. (…) Arătăm, de asemenea, că niciun membru al conducerii societăţii nu a fost vizat de acţiunea desfăşurată”, se arată într-un comunicat al BCR Asigurări de Viaţă, publicat de Mediafax.

Reamintim că procurorii fac cercetări faţă de persoane cu atribuţii de conducere şi angajaţi ai BCR Asigurări de Viaţă, precum şi faţă de opt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, printre care se numără și omul de afaceri din Reșița, care sunt suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor importante beneficii financiare, prin sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor aferente unor drepturi salariale.

Descinderile au avut loc la începutul lunii iulie și au vizat nu mai puțin de 166 de locații din întreaga țară.