Secaș, a doua localitate din Timiș în care se impune carantina de noapte

După Denta, și în localitatea Secaș, din județul Timiș, autoritățile au luat decizia de a impune carantina de noapte ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, la Timișoara a fost înregistrat un nou focar, după trei luni, la centrul de carantinare pentru migranți.

Tot mai multe restricții în județul Timiș din cauza creșterii numărului de cazuri cu coronavirus. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Timiș a decis, în ședința de astăzi, ca localitatea Secaș să fie trecută pe anexa 2, care cuprinde unitățile administrativ-teritoriale cu rata de infectare mai mare de 4/1000 locuitori și mai mică de 7,5/1000 locuitori. Rata de infectare în Secaș este de 5,13/1000 locuitori. Pe această anexă se află și localitatea timișeană Denta.

Asta înseamnă că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, pentru asistență medicală, a persoanelor care sunt în tranzit sau din motive justificate. Totodată, magazinele vor fi deschise în aceste zile doar în intervalul 05.00 – 18.00. În intervalul orar 18.00 – 05.00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu. De asemenea, se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness. Aceste măsuri sunt suplimentare față de cele care se aplică la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Timiș a mai decis, astăzi, ca pe anexa 3 să fie trecută și localitatea Darova, având o rată de infectare de 3,2/1000 locuitori. Pe anexa 3 se mai află Bucovăț, Criciova, Giulvăz și Jebel. În localitățile aflate pe această anexă sunt interzise nunțile și botezurile, iar barurile, restaurantele și cafenelele vor fi închise la interior.

Totodată, autoritățile din Timiș au hotărât, astăzi, ca localitățile Livezile, Giroc, Iecea Mare și Pișchia să fie trecute pe anexa 4, alături de Dudeștii Noi și Ciacova. Asta înseamnă, printre altele, că sunt permise competițiile sportive cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă, la spectacole, concerte și festivaluri pot participa cel mult 2.500 de spectatori, iar la nunți, botezuri și mese festive pot lua parte cel mult 150 de persoane în spații deschise și 100 în spații închise.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 07 septembrie.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că, astăzi, a fost înregistrat un nou focar de coronavirus la Timișoara, după trei luni, la centrul de carantinare pentru migranți aflat în clădirea Liceului „Dimitrie Leonida”. Aici au fost confirmate șase cazuri.