E gata proiectul tehnic pentru centrul de mari arși de la Timișoara!

ioana mihaila

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță, la bilanțul activității sale înainte de demisie, că a făcut progrese „reale” în ceea ce privește construirea spitalelor regionale și a centrelor de arși.

Mihăilă a spus că la Spitalul Regional de la Iași, contractul de finanțare în valoare de 250 de milioane de euro a fost semnat cu Banca Europeană de Investiții în aprilie. Contractul de proiectare tehnică este pregătit pentru semnare în septembrie anul acesta, potrivit ministrului demisionar. La Spitalul Regional Cluj, Ioana Mihăilă a spus că se va semna în octombrie contractul de finanțare, iar în noiembrie se semnează contractul de proiectare. În privința Spitalului Regional Craiova, contractul de finanțare se va semna în anul 2022, iar în decembrie, contractul de proiectare.

Ministrul demisionar de la Sănătate a mai spus că a deblocat proiectele de construire a celor 3 centre de mari arși, cele de la Timișoara, Târgu Mureș și București.

leader board 728 x 90 px

„La Timișoara în cadrul Spitalului Județean de Urgență a fost finalizat proiectul tehnic pentru construire. Licitația pentru contractarea lucrărilor este planificată a fi inițiată la sfârșitul acestei luni, iar semnarea contractului pentru lucrările de construcție este estimată să se realizeze în februarie 2022. La București a fost finalizată și avizată documentația tehnică și au fost obținute autorizații de construire de demolare. Proiectul tehnic și detaliile pentru execuție sunt în faza de finalizare. Contractarea lucrărilor de construcție este estimată pentru luna ianuarie 2022. La Târgu Mureș, la sfârșitul lunii iulie a fost aprobată investiția pentru construcția centrului de Arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Autorizația de construire este estimată a fi obținută luna viitoare, urmând ca semnarea contractului să se realizeze în august 2022”, a mai spus Ioana Mihăilă.

 

foto:digi24.ro