Zilele comunei Giarmata: Concert Carla’s Dreams și o serie de surprize pentru părinți, bunici și copii

carlas dreams

Locuitorii comunei Giarmata din județul Timiș vor avea parte de cinci zile pline de evenimente pentru toate vârstele și gusturile. „Ziua copiilor din Giarmata și Cerneteaz”, „Ziua Pop-Rock” și „Ziua Pompierilor” sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatori.

„Ne-a fost dor de evenimente frumoase la Giarmata! Hramul Bisericii Ortodoxe din localitate, care în acest an sărbătorește 75 de ani de la înființare, ne dă prilejul să ne întâlnim cu toții, ca o comunitate frumoasă ce suntem! Și pentru că, din păcate, în acest an nu s-a putut sărbători cum ne-am fi dorit «Ruga de la Cerneteaz», din cauza restricțiilor impuse, am gândit o sărbătoare pentru toți locuitorii comunei, cinci zile în care să ne bucurăm de muzică bună și evenimente inedite pentru toate vârstele și gusturile. Așadar, vă așteptam cu mic, cu mare și cu multă veselie”, au transmis organizatorii evenimentului.

Iată programul complet:

leader board 728 x 90 px

index

8 septembrie: Nașterea Maicii Domnului, hramul bisericii parohiale din Giarmata

ora 09:00 Acatistul Maicii Domnului

ora 10:00 Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice vor fi date de Corala “Lira” din Reșița care va susține și un recital de pricesne.

ora 12:00 Te-Deum/ Slujba de mulțumire și rânduiala tăierii colacului de hram

ora 12:30 Hora satului

ora 13:00 Agapa frățească.

9 septembrie: Ziua copiilor din Giarmata și Cerneteaz

„Această zi o dedicăm în întregime viitorului acestei comunități, adică copiilor care trebuie să crească frumoși și sănătoși, cu dragoste pentru comunitatea în care trăiesc. De aceea, le vom da ocazia să contribuie, fiecare dintre ei, la un proiect pe care și-l doresc și pe care noi, administrația publică, îl vom pune în practică pentru ei: Cinematograful Copiilor. Așadar, vom începe la ora 17:00 cu un târg al copiilor, unde ei își vor scoate la vânzare toate jucăriile de care se pot lipsi, cărțile pe care le-au citit sau hăinuțele care nu li se mai potrivesc. Cu banii obținuți din donații vor putea dona, la rândul lor și cât consideră ei, pentru Cinematograful Copiilor. De la ora 18:00, partenerii noștri de la Kids Club Giarmata organizează o grămadă de activități: ateliere, întreceri sportive și un treasure hunt! La finalul zilei, le-am pregătit o surpriză, un spectacol: Hocus Pocus și Gașca Țonțonel”, au transmis organizatorii.

zileel comunei giarmata

10 septembrie – Ziua de Folclor

Pentru că în Giarmata există o comunitate închegată din mai multe zone ale țării, spectacolul oferit este unul care îi va bucura pe toți cei prezenți, iar pentru că istoria comunei trebuie transmisă mai departe, ziua va începe cu jocuri și tradiții nemțești.

Programul zilei de vineri va începe de la ora 18:00 cu Bileden Haiderose – tradiții germane, de la ora 18:30 – Ansamblul Flori De Măr – Botoșani, ora 19:00- spectacol susținut de Daniela Condurache, ora 20:00 – Ansamblul Sânziene Bănățene, ora 21:00- spectacol susținut de Ioan Surdu, iar de la ora 22:00 seara se va închide cu un recital susținut de Andreea Voica.

indexfd

11 septembrie – Ziua Pop-Rock

„Ne dorim să avem spectatori, în fața scenei, de toate vârstele, așa că începem petrecerea de sâmbătă, la ora 20:00, cu îndrăgita trupă Compact, care vine la Giarmata cu piesele pe care știm să le fredonăm toți, indiferent de vârstă. Continuăm cu R.U.A., de la ora 21:00, trupa formată în Timișoara, cu o voce feminină superbă, apreciată de tinerii noștri consăteni și închidem seara cu celebra și mult așteptata trupă care s-a înființat în Republica Moldova, Carla’s Dreams, care va concerta de la ora 22:00 pe scena de la Zilele Comunei Giarmata. Nu am uitat de focul de artificii, imediat după încheierea concertelor”, au mai transmis organizatorii.

fgf

12 septembrie – Ziua Pompierilor

„În 13 septembrie se sărbătorește <<Ziua națională a pompierului>> și pentru că echipa de pompieri voluntari din Giarmata a fost mereu în top, am organizat o zi specială pentru locuitorii comunei. Opt echipaje de pompieri voluntari din Giarmata, Jimbolia, Recaș, Belinț, Biled, Moșnița, Orțișoara și Teremia Mare vor porni în paradă, de la ora 17:00, cu autospecialele din dotare și însoțiți de fanfara militară, de la sediul SVSU Giarmata, până la Sala de Sport, unde se vor întrece într-o competiție de îndemânare, deloc ușoară, pe care suntem siguri că o veți considera spectaculoasă. La finalul acestei competiții, am pregătit un show incendiar: spectacol de acrobații cu foc, o dramatizare a luptei focului cu apa, spectacolul <<Demonii focului>>, pus în scenă de actorii teatrului pirotehnic Amor Flamming din Timișoara, începând cu ora 20:30, unde pompierii noștri voluntari sunt pentru prima dată și actori și au un rol esențial în uciderea, în final, a demonului”, transmit organizatorii.

jghjgj

De altfel, va fi pusă la dispoziție mâncare bună și nu va lipsi nici parcul de distracții.