Guvern minoritar PNL?! Exclus!

simonis alfred

Cea mai bună formulă pentru PSD și pentru întreaga Românie ar fi alegerile anticipate, declară liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis.

Parlamentarul de Timiș susține că partidul său nu ar sprijini un eventual guvern minoritar, după demisia miniștrilor USR PLUS din Cabinetul Cîțu. „Categoric, nu se pune problema ca PSD-ul să susțină un Guvern minoritar PNL-UDMR, USR-UDMR, orice altă formulă prin care PSD-ul nu desemnează primul-ministru. Cred că cea mai bună formulă pentru PSD ar fi alegerile anticipate și nu doar pentru PSD, ci pentru întreaga Românie, pentru că această criză politică nu văd cum altfel ar putea fi depășită. Pe de altă parte, cred că nimeni nu se aștepta ca PSD-ul să se arunce imediat, după ce Dan Barna a solicitat, așa cum bate Barna din palme, PSD, cel mai mare partid din România, să sară repede și să facă jocurile USR, acelea de a șantaja PNL și pe Florin Cîțu, astfel încât eventual să-l pună înapoi pe Stelian Ion la Ministerul Justiției și eventual să se împace și cu voturile și cu semnăturile PSD-ului această coaliție să funcționeze”, declară la RFI Alfred Simonis.

La remarca jurnalistului că PSD a făcut totuși niște jocuri politice prin retragerea de la ședința Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, unde urma să se stabilească un calendar al moțiunii de cenzură USR PLUS-AUR, lucru care a avantajat tabăra Cîțu, deputatul social-democrat a răspuns: „Eu aș spune că plecând noi din ședință, n-a putut tabăra Florin Cîțu să câștige acel vot cu privire la evaluarea semnăturilor, pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi”.

Întrebat dacă PSD ar face Guvern cu AUR, în caz de alegeri anticipate, Alfred Simonis a răspuns: „Haideți să ajungem acolo, sunt foarte mulți pași până să ajungem la anticipate (…). Mai degrabă n-aș vedea posibil un Guvern PSD-AUR”.

Simonis nu dă șanse unui posibil Guvern PSD-PNL. „Și acesta este foarte greu de anticipat. Mai degrabă nu. E foarte important rezultatul alegerilor. În 2016, de exemplu, aproape că nu am avut nevoie de nimeni după alegeri și am făcut o majoritate cu un singur partid (…). Exclud categoric ca PSD să voteze un Guvern minoritar PNL”, conchide liderul deputaților PSD.