Sebastian Butan, candidatul PMP la fotoliul de primar al Oraviței, propune un plan de acțiuni ambițios pentru dezvoltarea orașului din Valea Carașului

Structurat pe două componente, programul candidatului PMP la funcția de primar al orașului Oravița, Sebi Butan, așa cum este cunoscut, este unul care vizează o reformă administrativă, dar și o îmbunătățire a infrastructurii orașului.

La capitolul reformei administrative, Butan își propune transparenţă în administrația publică locală prin publicarea online a tuturor contractelor şi facturilor. Totodată, candidatul PMP propune și transparență în ceea ce privește forul deliberativ orăvițean prin: informarea şi consultarea prealabilă a cetăţenilor cu privire la proiectele de hotărâri ale Consiliului Local, dezbătute în şedinţele publice ale acestuia. Pentru toate acestea este nevoie de personal angajat cu expertiză pentru a eficientiza procesul administrativ, iar pentru a pune în practică primele două puncte este nevoie de reorganizarea tuturor departamentelor şi serviciilor din cadrul primăriei Oraviţa, exclusiv pe criterii de competenţă profesională.

De asemenea, proiectul PMP propune o mai mare aplecare către sectorul social prin: încheierea unui protocol de colaborare, prin serviciul public de asistenţă socială, cu cabinete medicale din oraș, care să asigure consult de specialitate lunar pentru persoanele nedeplasabile şi/sau vârstnice de pe raza U.A.T.

„Venim cu o echipă nouă la Primăria Oravița și majoritatea candidaților de pe lista Consiliului Local sunt oameni noi în politică, dar și în administrație. De altfel, și eu sunt la prima experiență de acest gen și sper ca orăvițenii să voteze PMP pentru că noi reprezentăm schimbarea. Avem un program bazat pe realitățile din acest moment ale orașului și suntem convinși că, dacă vom fi aleși, vom duce Oravița acolo unde-i este locul”, spune, despre programul și candidații din echipa sa, candidatul PMP, Sebastian Butan.

Despre programul privind dezvoltarea infrastructurii Oraviței, precum și dezvoltarea economică vă vom povesti într-un articol următor.

(E)