Seară dedicată poeziei și poveștilor, în memoria evenimentelor din 1989

„Memoriile Cetății”, proiectul Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii cu tema Revoluția din 1989, continuă cu o serie de evenimente dedicate filmului, teatrului, muzicii și poeziei: „După 30 de ani”.

Timp de 4 săptămâni, în spațiul din colt de la Bastion (lângă Galeria Calpe, la „Corner Space”) vor fi organizate spectacole de teatru, concerte, expoziții, proiecții de film și lansări de carte.

Vineri-seară a avut loc spectacolul „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, adaptare după romanul Hertei Muller – scriitoarea română de origine germană care a obținut în 2009 Premiul Nobel pentru Literatură. Piesa de teatru a fost jucată în premieră mondială la New York, în acest an. Seara s-a încheiat cu un concert Grimus (Bogdan Mezofi și Lehel Kiss).

Ziua de astăzi, 16 noiembrie, va fi dedicată poeziei și poveștilor. Începând cu ora 20.00, Bogdan Șerban de la Radio Guerilla va vorbi publicului despre „Revoluțiile în media”. Seara, de la ora 21.00 – pe muzica celor de la Paperjam va începe „Spoken Word”: poezie pe muzică cu Daniela Rațiu, Alexandra Bodnaru și Tudor Crețu.

Proiectul este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului „Cultural TM2021 din anul 2019.”


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/